Ik heb geen cashback ontvangen

Door allerlei verschillende oorzaken kan het voorkomen dat de cashback niet gemeten is. Bijvoorbeeld instellingen in je computer, interne technische problemen, verkeerde tracking of cookie blocking, kunnen ervoor zorgen dat je online aankoop bij een webwinkel niet geregistreerd wordt.

Om jouw cashback alsnog te ontvangen, dien je het onderstaande formulier volledig in te vullen zodat wij jouw online aankoop alsnog kunnen registreren. Wanneer je onderstaande gegevens bij ons indient, zullen wij achterhalen waarom de cashback niet gemeten is.

Na het verzenden van je gegevens en benodigde documenten, ontvang je een bevestiging van de aanvraag.

Wanneer kan ik een aanvraag indienen?

  • Niet-geregistreerde aankoop - Je hebt meer dan 48 uur geleden, maar minder dan 30 dagen geleden een aankoop gedaan en deze is nog niet zichtbaar in jouw account.
  • Afgekeurde aankoop – De cashback voor één van jouw aankopen is afgekeurd in de afgelopen 30 dagen.
  • Cashback incorrect – De cashback voor één van jouw goedgekeurde aankopen in de afgelopen 30 dagen is incorrect. Let op dat er geen cashback wordt gegeven over BTW, verzendkosten en administratiekosten.

Voorwaarden indienen cashback korting ticket;

  • Alleen claims voor de daadwerkelijke aankopen kunnen worden ingediend. Indien je aankopen hebt geretourneerd of de bestelling tussentijds hebt gewijzigd of de gehele aankoop hebt geannuleerd, ontvang je geen cashback.
  • Wij proberen om de cashback voor jouw te claimen bij de webwinkel maar kunnen daar geen garantie voor geven.
  • De reactie tijd van de ingediende aanvraag kan enkele weken duren.
  • Een aanvraag is altijd voor 1 aankoop, indien je meerdere aankopen wilt claimen dien je per aankoop deze in te dienen. ( niet als 1 aankoop meerdere producten bevat)

Vul je aanvraag volledig in (datum aankoop, shop, bestelnummer, totaalbedrag aankoop) en upload de aankoopbevestiging (e-mail) die je van de betreffende webwinkel hebt ontvangen of in het geval van een verzekering of aankoop van een abonnement een kopie van het afgesloten contract (PFD, JPG, Word bestand). Aanvragen zonder e-mailbevestiging of contract kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

Indien de gemiste cashback niet binnen twee weken is afgehandeld, dan kan de cashback om verschillende reden niet worden toegekend, in de meest gevallen is dan de webwinkel niet bezocht via onze site of is de aankoop niet in 1 sessie gedaan, waardoor de cashback niet gemeten is. HIER ONTVANG JE GEEN BERICHT VAN.

Je moet ingelogd zijn om een gemiste cashback in te dienen.