Ik heb geen cashback ontvangen

Is je cashback niet gemeten? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld instellingen in je computer, interne technische problemen, verkeerde tracking of cookie blocking, kunnen ervoor zorgen dat je aankoop bij een webwinkel niet geregistreerd wordt.


Om jouw cashback alsnog te ontvangen, dien je het onderstaande formulier volledig in te vullen zodat wij jouw online aankoop alsnog kunnen registreren. Wanneer je onderstaande gegevens bij ons indient, dan trachten wij alsnog jouw cashback te claimen bij de webwinkel.


Na het verzenden van je gegevens en benodigde documenten, ontvang je een bevestiging van de aanvraag.


Wanneer kan ik een aanvraag indienen?

  • Niet-geregistreerde aankoop: je hebt meer dan 48 uur geleden, maar minder dan 30 dagen geleden een aankoop gedaan en deze is nog niet zichtbaar in jouw account.
  • Afgekeurde aankoop: de cashback voor één van jouw aankopen is afgekeurd in de afgelopen 30 dagen.
  • Cashback incorrect: de cashback voor één van jouw goedgekeurde aankopen in de afgelopen 30 dagen is incorrect. Let op dat er geen cashback wordt gegeven over btw, verzendkosten en administratiekosten.

Voorwaarden indienen aanvraag

  • Alleen claims voor de daadwerkelijke aankopen kunnen worden ingediend. Indien je aankopen hebt geretourneerd of de bestelling tussentijds hebt gewijzigd of de gehele aankoop hebt geannuleerd, ontvang je geen cashback.
  • Wij proberen om de cashback voor jou te claimen bij de webwinkel maar kunnen daar geen garantie voor geven.
  • De reactietijd op de ingediende aanvraag kan enkele weken duren.
  • Een aanvraag is altijd voor één aankoop, indien je meerdere aankopen wilt claimen dien je per aankoop deze in te dienen ( als één aankoop meerdere producten bevat, kun je dit in één claim indienen).

Vul je aanvraag volledig in, inclusief datum van de aankoop, de naam van de webshop, het bestelnummer en het totaalbedrag van je aankoop. Upload ook de aankoopbevestiging (e-mail) die je van de betreffende webwinkel hebt ontvangen. In het geval van een verzekering of aankoop van een abonnement kun je een kopie van het afgesloten contract (pdf, jpg, Word-bestand) uploaden. We kunnen helaas geen aanvragen zonder e-mailbevestiging of contract in behandeling nemen.


Je moet ingelogd zijn om een gemiste cashback in te dienen.